De 5 ingrediënten om de H.E.L te overleven

Hoe overleef je de H.E.L.?

Teams die onze Real Life Game komen spelen, weten vaak niet precies wat ze moeten verwachten, of hoe ze moeten overleven. En bovendien zijn ze vaak niet getraind voor de situaties waar wij ze in zetten. Als je bij Shell of de Albert Heijn werkt wordt je gelukkig niet iedere dag beschoten vanuit meerdere kanten. En beschoten worden is al zo wat, maar in H.E.L. wordt je ook nog eens verwacht te reageren en de situatie de baas te worden. Jullie zijn namelijk een arrestatieteam met een missie. Tijdens de eerste 5 minuten van de game, zie ik vaak de zogenaamde ‘shock-and-awe’-gezichten. Ze worden overweldigd door de situatie en bevriezen. Logisch ook. Welke eigenschappen hebben teams nou nodig om de baas te zijn in H.E.L. Shooter?

1. De juiste mix van karakters

De minst succesvolle teams zijn de teams die bestaan uit allemaal volgers of allemaal kapiteins. Een team vol volgers kijken elkaar bang aan en willen dat iemand anders de leiding neemt, en dat werkt verlammend. Een team vol kapiteins zijn de teams waar meer gepraat wordt dan geschoten. Heel grappig, maar weinig effectief. Dit zijn de teams die een discussie voeren voor een deur waarachter een schutter zit te wachten. Na een lange discussie besluiten ze dan maar af te tellen en de deur te openen, niet zo een goed idee in H.E.L. De juiste mix van leiders, volgers en uitvoerders maken een team succesvol binnen de muren van H.E.L. Shooter.

2. De juiste snelheid

We hebben hele snelle teams, meestal gamers. En we hebben teams zo traag als dikke stront door een trechter, dit zijn meestal politieteams. Logisch, want gamers hebben het realiteitsbesef van een, nou ja, een persoon die vaak games speelt. En politieagenten gaan met een (te) hoog realiteitsgehalte de strijd aan. De beste teams zitten er tussenin, niet te snel en niet te langzaam.

3. Alleen humor kan je redden

Als er 1 ding is dat mariniers erdoorheen trekt in moeilijke tijden, dan is het humor. En het is tof om te zien dat dit in H.E.L. Shooter precies zo is. De teams die de strijd serieus aangaan, oftewel opgaan in de gameplay, maar ook de humor kunnen inzien van alles, hebben de allertofste tijd bij ons. Iedere run weer maken we de grappigste dingen mee. Teamgenoten die vast komen te zitten in een deurpost tijdens het vluchten of mensen die zich de pleuris schrikken van een alarm dat afgaat. Het blijft leuk.

4. De adrenaline de baas zijn

Er zitten in onze gameplay een aantal momenten waarop je moet kunnen schakelen van hoge spanning naar hoge concentratie. Dit is erg lastig en maar heel weinig teams slagen hierin. Niet voor niks wordt het echte werk uitgevoerd door daarop geselecteerde personen die vervolgens zwaar getraind worden. Maar het blijft leuk te zien in H.E.L. dat mensen ineens de grootste moeite kunnen hebben met de simpele taak van het openen van een hangslotje. Tja, er wordt toch op je gevuurd he.

5. Houd het initiatief

Net zoals vroeger tijdens de boswandeling op een klassenkamp, is het voor groepen in H.E.L. heel erg moeilijk om stil te zijn en geen licht te gebruiken. De teams die succesvol zijn, hebben de discipline om het gevecht naar zich toe te trekken. Aandacht trekken als het nodig is, maar de kracht van verrassing is erg belangrijk in het gevecht. De meeste teams gaan als een olifant door een porseleinen kast voorwaarts. En ja, het blijft genieten om te zien wat een lol ze beleven.

Lijkt het je ook gaaf om jezelf te testen onder druk? Kom eens langs met je collega’s, familie of vrienden, en leer elkaar echt kennen. Keep your asses down and your spirits up!

www.helshooter.nl

www.facebook.com/HELShooter/

Bekijk onze trailer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *