scherpschutters experience


FIGHT OR FREEZE


IMMERSIVE TRAINING EXPERIENCE

De Scherpschutters Experience is een immersive training experience van 4 uur waarin jij jezelf kunt testen. Hoe reageer je op (levensbedreigende) stress? Zul je bevriezen of vechten? Iedereen reageert primair hetzelfde op levensbedreigende situaties, namelijk door te vluchten. Echter, hoe snel schakel jij om? En hoe kun je die reactie beïnvloeden?

In een unieke setting ga je na een intake en een theoretische introductie een aantal real-life scenario’s uitvoeren waarin je een opdracht krijgt als operator van een arrestatieteam. De hele experience is onder leiding van Scherpschutters Podcast Hosts Marc en Jeroen. Zij geven je on-the-spot-coaching op hun ludieke wijze met als doel: persoonlijke inzichten geven waardoor jij mentaal sterker wordt.Feedback model


Scherpschutters model

Om de kandidaten de beste feedback te geven starten we de experience met een intake formulier. We hebben aan de hand van onze ervaringen binnen arrestatieteams en special forces eenheden een model ontwikkeld op basis van het DISC-model. Wij delen na het invullen van de vragenlijst iedereen in binnen 5 rollen: Teamleader, Pointman, Navigator, Medic of Operator.

Tijdens de scenario’s wordt iedere kandidaat op 4 punten bekeken: actie-intelligentie, vechtbereidheid, missiegerichtheid en leervermogen. Ja, er is een score, maar het is geen wedstrijd. Het model is een manier om kandidaten te spiegelen en bruikbare tools mee te geven om hun gedrag en mindset te verbeteren.