Teambuilding airsoft

Teambuilding

Teambuilding airsoft

Wanneer je werkt met mensen in een team, krijg je waarschijnlijk te maken met teambuilding. De dynamiek van het team bepaalt de sfeer, de workflow en uiteindelijk de resultaten. Het is niet voor niets dat in ieder bedrijf er een punt komt dat men ‘iets’ wil gaan doen om het samenhorigheidsgevoel te verhogen. Sommige bedrijven of teams denken goed na over de invulling. Echter bij veel bedrijven zal het teamuitje geïnitieerd worden vanuit een reactie op: ,,oh, we hebben ook nog budget om wat te gaan doen dit jaar.’’ Zonde, want teambuilding kan naast nuttig gewoon echt heel gaaf zijn. Veel mensen hebben nog steeds het jaren-80 idee dat samen een vlot bouwen, paintballen of karten de voornaamste opties zijn voor teambuilding. Gelukkig is er de afgelopen 3 jaar een spannende nieuwe branche ontstaan: Real Life Gaming.

Wat is Real Life Gaming?

H.E.L. Shooter en Prison Escape waren in 2014 de eerste partijen in Nederland die de term Real Life Gaming inhoud gaven. In oktober 2014 rondde H.E.L. Shooter succesvol een crowdfunding campagne af, een maand later slaagde ook Prison Escape erin om genoeg mensen te overtuigen van hun idee. Het idee was simpel: kruip in de huid van een special forces team of ontsnap uit een gevangenis, in het echt, dus niet online. Een levensechte game met acteurs, een gave locatie en een verhaallijn. Daarvoor nog in 2013 trapte de Escape Room in Bunschoten een ware hype af. Slechts 3 jaar later is er door de opkomst van bijna 400 Escape Rooms, H.E.L. Shooter, Prison Escape en de Up The Game Conferentie een heuse branche ontstaan in Nederland. En dat geeft mogelijkheden voor teambuilding.

Real Life Gaming als teambuilding?

H.E.L. Shooter is opgericht door o.a. Marc Pollen, een oud-pelotonscommandant van de anti-terreureenheid van het Korps Mariniers. Zijn gedachte achter het concept van Real Life Gaming als teambuilding is dat bij een groep onder druk in een gecontroleerde omgeving de groepsdynamiek uitvergroot wordt. Die groepsdynamiek zorgt ervoor dat je elkaar op een andere manier leert kennen en daarvan kan je leren. Ja, je kunt de ervaring van beschoten worden door een criminele role-player in een oud gebouw gebruiken om als team beter te functioneren. Afgelopen jaar ontvingen we bij H.E.L. Shooter meer dan 5000 klanten. We zagen 800 teams en geen enkel team was hetzelfde. Iedere dynamiek is anders, iedere reactie op situaties is anders. We zien de verschillende reacties vooraf de Game: sommige gaan de spanning te lijf met grappen en humor, anderen worden er een beetje stil van. En dan wordt het team voor het eerst beschoten, en moeten ze handelen. Ze duiken eerst weg. Wie neemt het voortouw? Wie volgt? Wie denkt mee? Wie bevriest er? Allemaal groepsdynamiek die je kunt vertalen naar de werkvloer. Ja, ook als je in een bank werkt of op kantoor zit. Als je maar de juiste connecties weet te leggen.

Een unieke ervaring is als lijm

Naast alle dynamieken die je ziet in een groep, is wellicht de belangrijkste factor van teambuilding dat je het gevoel hebt samen iets unieks gedaan te hebben. Regelmatig horen we klanten die aangeven dat ze maanden later nog steeds weleens verhalen vertellen tijdens de vrijdagmiddagborrel over hun ervaring bij H.E.L. Shooter. Die humor en verhalen verbindt een groep mensen tot een hechter team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *