tough enough voor h.e.l?

– Onder andere featured in Geen Stijl, Game Kings & Fijne Vrienden

Wat is H.E.L. Shooter


Airsoft vs Escape Room

H.E.L. staat voor Het Echte Leven. Deze beleving wordt in het echt, dus niet online gespeeld. Het is een airsoft gaming concept waarin elementen uit First Person Shooter games en Escape Rooms geïntegreerd worden: een immersive airsoft combat gaming experience. Wij combineren meerdere elementen om alle zintuigen te prikkelen en zo een unieke ervaring neer te zetten. Het resultaat is dat je als speler helemaal opgaat in de ervaring. Onze missie is geslaagd als jij vergeet dat het een spel is, en voor even de hoofdrolspeler bent in jouw actiefilm. Lees de recensies van spelers.

In complete special forces uitrusting inclusief airsoft wapen  ga je met je team voorwaarts. Wij geloven dat alles start met professionele spullen. (lees meer: gear & wapens) Je hebt een missie uit te voeren in een gigantische decorruimte van 3000m2. Onderweg kom je voor verrassingen te staan. Achter elke deur schuilt gevaar. (lees meer: gamedesign). Onderweg kom je acteurs tegen die je moet uitschakelen….. of zullen ze je juist helpen? Kan jij split second inschatten of het een good-guy of bad-guy is? (lees meer: role-players)

In H.E.L. Shooter hebben we een unieke aanpak om spelers te vermaken. Het verschil tussen paintball en airsoft is dat je met airsoft meer realisme kunt creëren doordat de wapens er echt uitzien en voelen. Bij H.E.L. doen wij er alles aan spelers onder te dompelen in een ervaring die het midden heeft tussen realisme en gaming. Hoe is het om met je team voor uitdagende tactische situaties te staan zoals ze die ook bij arrestatieteams meemaken? Is de logica achter de beleving vergelijkbaar als mijn favoriete First Person Shooter game? Wij denken na over dat soort vragen. Alles draait bij ons om beleving en gevoel. Vanuit onze ervaring bij de anti-terreureenheid van het Korps Mariniers en onze vele gaming uren bouwen wij deze unieke beleving op.Game design


Teamwork als sleutel tot succes

De game design is ontwikkeld door een team van militairen met real life ervaring o.a. opgedaan in Afghanistan en de anti-terreur eenheid van het Korps Mariniers. Het realisme is de basis, maar de gaming ervaring is het doel. Wij combineren realisme met gaming elementen. Zo ontstaat een gecontroleerde omgeving om met spannende situaties spelers te dwingen tot samenwerking.

Jij bent onderdeel van een elite special forces team, ingezet door de overheid als laatste redmiddel. Een totale lockdown van het pand is van kracht, niemand komt er meer in of uit. Alleen jouw team wordt naar binnen gestuurd. Kies je teamgenoten, kies je tactieken, gear-up en hoop voor het beste.

Het is jouw missie om de hoofdverdachte te vinden en uit te schakelen. Maar je krijgt ook de opdracht om informatie te vinden, om mensen te ondervragen en uiteindelijk erachter te komen wat zich in het gebouw afspeelt….. Gelukkig krijg je professionele ondersteuning van de Technische Recherche en Scherpschutters tijdens je missie.Gear & Wapens


H.E.L. Shooter

CQB Airsoft Replica Wapen

Als special forces member in H.E.L. speel je met een professioneel airsoft replica wapen met professionele performance. Wij gebruiken M4 replica's die werken met High Pressure Air (HPA) aansturing: Tippmann M4. Deze replica's zijn van zeer hoge kwaliteit en geven een realistische airsoft ervaring. Veiligheid staat voorop in H.E.L., vandaar dat je een veiligheidsbriefing en professionele begeleiding krijgt tijdens je missie.

H.E.L. Shooter

Tactical Airsoft Combat Vest

Onderweg moet je goed kunnen bewegen en beschermd zijn. Je uitrusting moet stevig zijn en lekker zitten. Je kunt dit tactical airsoft vest op je eigen lichaam afstellen. Met dit vest kun je de strijd aangaan en hoef je je niet druk te maken over de randzaken, maar je focus leggen op je missie.

H.E.L. Shooter

Special Ops Shirt

Dit lichtgewicht shirt houd je koel als je het warm is, en warm als het koud is. Met speciaal ingebouwde bescherming pads bij je schouders, ellebogen en onderarmen, kan je met dit shirt tegen een stootje. En bovendien zie je er woest uit.

H.E.L. Shooter

Tactical Dye I4 Airsoft Mask

Het dragen van gezichtsbescherming is van groot belang. Je moet gefocust je werk kunnen doen zonder dat de bril continue beslaat. De Dye i4 maskers zijn professionele airsoft en paintball maskers. Ze voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. Je ogen zijn kwetsbaar en dien je altijd te beschermen.

Maar het belangrijkste is de performance op het gebied van beslaan. Wij hebben uitvoerig getest en deze maskers geven de beste ervaring voor de speler, zonder beslagen glazen.

H.E.L. Shooter

Tactical Airsoft Gloves

Met deze handschoenen ben je beschermd, maar kun je ook nog steeds precisie handelen verrichten. Je wilt je trekker goed voelen, en nooit per ongeluk de trekker overhalen. En als je door de verschillende ruimtes gaat, moet je aanwijzingen verzamelen, lades openmaken, papieren doorkijken. Dan heb je je vingers nodig.


Role-Players


Airsoft role-players 

De H.E.L. is een alternatieve wereld die tot leven komt door de role-players. Dit zijn echte acteurs van vlees en bloed die jou en je team van je opdracht willen afhouden, of je juist kunnen helpen om verder te komen. Je staat plotseling oog in oog met een echt persoon, wat doe jij? Er is geen pauze knop, je moet handelen. Onze visie is dat de ontwikkelingen op Virtual Reality, Augmented Reality, Escape Rooms en online games nooit het gevoel kunnen vervangen van een ervaring in Het Echte Leven. Je wordt hier gedwongen om goed en tactisch te spelen met elkaar, want de acteurs schieten terug……

Spelen op je eigen niveau 

Gelukkig kan ieder team spelen op hun eigen niveau, want de acteurs ‘geven’ wat er nodig is om het team te prikkelen en tegelijk een leuke ervaring mee te geven. Sommige teams vinden de ervaring op zich in een groot donker gebouw al eng genoeg, andere teams hebben militaire, airsoft of politie ervaring. De getrainde acteurs geven waar nodig gas, of remmen af waar gewenst.